Sierhekwerk in de tuin

Bij het ontwerpen van een tuin wordt slechts zelden een sierhekwerk gepland. En dat is een gemiste kans!

Hekwerk als erfafscheiding

Een goed gekozen hekwerk kan namelijk een uitstekende erfafscheiding zijn, bij voorkeur aan een straatkant van de tuin, wanneer een tuin niet grenst aan buren. Metalen hekwerk heeft vele voordelen ten opzichte van alternatieve erfafscheidingen, zoals een heg of een houten hek. Zo neemt een hek veel minder ruimte in en heeft dit nauwelijks onderhoud nodig. Bovendien gaat metaal niet rotten, zoals hout in de buitenlucht uiteindelijk natuurlijk wel doet als het niet zeer goed in de verf wordt gehouden. Ook is het steviger en minder makkelijk te passeren, wat zeker bij een nieuwe heg natuurlijk een probleem kan zijn, omdat u jaren moet wachten tot de heg goed is volgroeid.

Uiteindelijk voordeliger

In aanschaf kost een metalen hek meer dan een heg of houten hekwerk, maar u bespaart in de volgende jaren, doordat u nauwelijks onderhoud hoeft uit te laten voeren. Wanneer u jaarlijks heggen moet knippen, kost u dat niet alleen tijd, maar ook moet u speciaal gereedschap aanschaffen en het afval afvoeren. Houten hekwerk moet regelmatig worden geschilderd en verf is duur. Daarnaast gaat een houten hek veel minder lang mee dan een metalen hek. Stelt u zich ook nog eens voor dat u de werkzaamheden als schilderen en knippen niet (meer) zelf kunt uitvoeren en u hiervoor bedrijven moet inschakelen! Dan verdient een metalen hek zich uiteindelijk sneller terug dan u misschien had verwacht.

Metalen hekwerk in de tuin

Ook als element in de tuin kan een hekwerk prima uitkomen. Bijvoorbeeld langs een bestraat paadje of een terras. Als u aan het water woont vergroot een hekwerk tevens de veiligheid, vooral als er kleine kinderen in de tuin spelen. Stem de bestrating af op het hekwerk en  deze elementen vullen elkaar prima aan en versterken de bedoelde sfeer.

Toegang tot de tuin via een poort

Naast het hekwerk is ook een sierlijke metalen poort een mooi element in uw tuin. Ideaal om bijvoorbeeld uw huisdier op eigen terrein te houden of als beveiliging tegen ongenode gasten die uw tuin niet zo makkelijk kunnen betreden.

U ziet het: sierhekwerk als onderdeel van uw tuin heeft zo zijn voordelen!

Inspiratie

Balkon / Dak hekwerk

Balkon / Dak hekwerk

Dé specialist in sierhekwerk, metalen poorten, balkonhekwerk  en dubbelstaaf hekwerk

  • Jarenlange ervaring in sierhekwerk
  • 100% eigen in-huis fabricage
  • Uitstekende prijs/kwaliteisverhouding
  • Montage door onze ervaren monteurs